top of page

Startschot van de nieuwe atletiekpiste

De site langs de Rode Kruislaan ligt er momenteel nog stil bij, maar niet voor lang meer. Vanaf april zal je hier heel wat beweging zien! Dan starten namelijk de werken van fase 1: de aanleg van een gloednieuwe atletiekpiste. Op donderdag 28 december gaven alle betrokken partijen samen het startschot. Want deze piste is niet alleen een sportief verhaal, maar zeker ook een verhaal van samenwerking, verbinding, en van indrukwekkende toekomstplannen!KOSM en stad Bree slaan de handen in elkaar

Door de krachten te bundelen, kan je soms meer bereiken, zo ook met deze samenwerking. “Openbaar bestuur en onderwijs vinden mekaar in de ontwikkeling van een functionele en duurzame site, daar kunnen we alleen maar trots op zijn,” vertelt burgemeester Liesbeth van der Auwera. “Daarnaast benadrukken we dat deze investering niet alleen voor sporters een vooruitgang is. Een investering in scholenbouw en omkaderende infrastructuur is tegelijkertijd een investering in onze kinderen en dus in onze toekomst!”

 

Niet alleen in de voorbereidingsfase werd er samengewerkt, ook wanneer dit project opgeleverd wordt, zullen stedelijke sportdienst en scholengemeenschap elkaar nog vaak zien. Gedurende de dag zullen de scholen namelijk kunnen gebruik maken van de nieuwe sportinfrastructuur. De recreanten en professionele sporters komen zich uitleven na de schooluren.

 

Stad en scholengroep staken op 28 maart ook symbolisch de eerste schop in de grond, nadat Vlaams minister van Omgeving en Energie het startschot gaf. De voorbereidende werken zijn eind maart afgerond, vanaf april start de aannemer en zal je langzaamaan de atletiekpiste zien gebouwd worden!

 

 

Wat zijn de volgende stappen?

De atletiekpiste is dus slechts de eerste stap op deze werf, die in totaliteit ongeveer 2,5 jaar (onder voorbehoud) in beslag zal nemen. In het najaar staat de bouw van het sportcomplex, de woontoren en het zwembad op het programma, ook elk met een eigen timing. Momenteel is het stadsbestuur nog bezig met het aanstellen van een aannemer, die hele procedure vraagt natuurlijk de nodige voorbereidingstijd. De aanleg van het park zal daarna ook nog volgen, zodat de Weeg echt een groene long binnen Bree kan worden. Studeren, sporten, ontspannen, ontmoeten of gewoon vertoeven: vanaf najaar 2026 kan het hier allemaal! het volledige project is een stevige brok, maar wanneer het af is, zal het zeker de moeite waard zijn!

 

Extra verkeer

Al deze werkzaamheden brengen extra (zwaar) verkeer naar deze site. We zetten in op het beperken van de hinder. De verkeerssituatie voor bezoekers van Practimed, de kinderopvang, de scholen en de woningen van De Houborn blijft ongewijzigd.

 

Langs de Sint-Jacobstraat wordt een werfweg aangelegd, naast de speelplaats van het Sint-Augustinusinstituut. Dat betekent dat daar werfverkeer zal passeren. Vermijd als zachte weggebruiker de route langs de Rode Kruislaan en de Sint-Jacobstraat, want we willen voorkomen dat fietsers en vrachtwagens elkaar kruisen.

 

Verder zal het vrachtverkeer niet rijden tijdens het spitsuur ‘s ochtends en ’s avonds. Dan is het immers net het drukke moment voor het schoolverkeer.

 

Fietsroute

Voor fietsers benadrukken we om de veilige fietsroute langs De Houborn te gebruiken. Dat betekent dat ze aan de fietstunnel het fietspad langs het Politiebureau volgen, tot ze aan de Houbornstraat linksaf kunnen slaan. Leerlingen van SAB of Middenschool Heilig Hart kunnen doorfietsen tot ze het TISM gepasseerd zijn, en de eerstvolgende straat terug links afslaan, achter busstation door. Ze kunnen het fietspas volgen tot aan de poort van hun school.

Door deze route te volgen, vermijden we dat fietsers en vrachtverkeer mekaar tegenkomen. 

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page