top of page

Technologische Wetenschappen & Mechatronica

Wie ben ik?

Je hebt een ruime interesse voor STEM, wetenschappen, wiskunde, technologie en engineering. Nieuwe technologieën zoals computationeel denken en elektromechanische processen spreken je aan. Je behaalde goede resultaten in het tweede jaar, vooral voor de vakken wiskunde, wetenschappen en techniek. Je hebt bovendien een goede studiehouding en je beschikt over een groot doorzettingsvermogen.

 

Wat leer ik?

In de technologische vakken mechanica en elektriciteit bekijk je de techniek theoretisch, maar met aandacht voor de uitvoeringsmogelijkheden. Om technologische problemen op te lossen doorloop je verschillende fases van ontwerp via CAD (Computer Aided Design) tot het uiteindelijke vervaardigen van producten in een FabLab (Fabrication Laboratory). Hierdoor ga je je technisch inzicht verruimen en in de moderne labo’s ga je de verschillende theorieën kunnen toepassen.

 

Wat word ik?

Na de 2de graad Technologische wetenschappen & mechatronica heb je de keuze uit:

• Mechatronica

• Een andere STEM-studierichting

Na de 3de graad heb je de keuze uit een heel aantal professionele bacheloropleidingen (BPA) in de hogeschool: PBA elektromechanica, PBA energietechnologie, enz. Voor een volledig overzicht verwijzen we graag naar onderwijskiezer.be.

bottom of page