top of page

TISM wint eerste ronde scholenvoetbal

Op woensdag 11 oktober vond de eerste wedstrijd van het scholenvoetbaltornooi plaats te Beek. De scholieren mochten hun thuismatch afwerken tegen Don Bosco Hechtel!

Na een moeilijke start maakte Gies Broekx de openingstreffer na een knappe solo, 1-0 voor TISM Bree! Nog geen 10min. later werden de cijfers al verdubbeld met een mooi doelpunt van Yorben Casters, een afstandsschot over de doelman, 2-0!

Op het einde van de eerste helft nam de druk van DB Hechtel lichtjes toe, waardoor er kleine mogelijkheden ontstonden. Hieruit volgde dan ook de 2-1. De jongens van TISM Bree hadden hierop maar 1 antwoord, opnieuw de score opvoeren! Thimo Swennen nam het derde doelpunt voor zijn rekening en maakte met een lage schuiver in de hoek, 3-1! Dit was dan ook de ruststand!

Tijdens de rust werd in overleg met de spelers en T2 Niels D. het systeem lichtjes aangepast, hierdoor zouden we (hopelijk) meer grip krijgen op de wedstrijd!

Start van de tweede helft, het was voor de spelers even zoeken naar de invulling op het terrein… hierdoor slikte we in de 60min. de 3-2.

De wil om te winnen was groter bij de jongens van TISM Bree, hierdoor ging de keeper in de fout en kon Thibe Verslegers de 4-2 scoren. De vermoeidheid nam toe, hier en daar wat kwaaltjes, vechten voor elkaar was de enige oplossing om de overwinning over de streep te trekken!

De tegenstanders voerde de druk op, maar na een zeer licht toegekende fout van onze spelers, kreeg DB Hechtel en vrije trap op een interessante plaats. Een weergaloos doelpunt werd gescoord!! 4-3 !! Nu was het pompen of verzuipen… niet te geloven, een verloren bal waait over de uitstekende keepende Yoran Laureyn! 4-4

TISM Bree geeft zich nooit gewonnen… ‘Samen Winnen’ was de boodschap! Een schitterende bal over de verdediging, in de loop van Rune Landuyt, hij maakt dit op een zeer beheerste manier af!! 5-4!