top of page

Start bouw atletiekpiste de Weeg: verkeerssituatie


Vanaf 25 maart zal je beweging opmerken op site de Weeg langs de Rode Kruislaan. Dan starten namelijk de voorbereidende werken van fase 1: de aanleg van een gloednieuwe atletiekpiste. In april zullen de echte werken ook van start gaan.


Extra verkeer

Al deze werkzaamheden brengen extra (zwaar) verkeer naar deze site. Er wordt ingezet op het beperken van de hinder. De verkeerssituatie voor bezoekers van Practimed, de kinderopvang, de scholen en de woningen van De Houborn blijft ongewijzigd.

Langs de Sint-Jacobstraat wordt een werfweg aangelegd, naast de speelplaats van het Sint-Augustinusinstituut. Dat betekent dat daar werfverkeer zal passeren. Vermijd als zachte weggebruiker de route langs de Rode Kruislaan en de Sint-Jacobstraat, want we willen voorkomen dat fietsers en vrachtwagens elkaar kruisen.

Verder zal het vrachtverkeer niet rijden tijdens het spitsuur ‘s ochtends en ’s avonds. Dan is het immers net het drukke moment voor het schoolverkeer.


Fietsroute

Voor fietsers benadrukken we om de veilige fietsroute langs De Houborn te gebruiken. Dat betekent dat ze aan de fietstunnel het fietspad langs het Politiebureau volgen, tot ze aan de Houbornstraat linksaf kunnen slaan. Leerlingen van SAB of Middenschool Heilig Hart fietsen door tot ze TISM gepasseerd zijn, en slaan de eerstvolgende straat terug linksaf, achter het busstation door. Ze kunnen het fietspad volgen tot aan de poort van hun school. Leerlingen van SAB of Middenschool Heilig Hart die uit zuidoostelijke richting komen via de Houbornstraat, slaan rechtsaf vóór TISM en volgen ook het fietspad tot aan de poort van hun school. Leerlingen van TISM blijven op de Houbornstraat tot aan de poort van de fietsenstalling.

Door deze route te volgen, vermijden we dat fietsers en vrachtverkeer mekaar tegenkomen. 


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page