top of page

Mechanica

Wie ben ik?

Je hebt interesse voor alles wat te maken heeft met het praktisch bewerken van metalen en kunststoffen. Je kan zelfstandig, nauwkeurig en ordelijk werken. Tijdens de uitvoering van je handvaardigheden volg je de nodige veiligheids- en milieumaatregelen op en ga je zuinig om met de materialen. Je zorgt voor een fijne afwerking van je werkstukken.

 

Wat leer ik?

Mechanica is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je denkt in functie van de realisatie en ontwikkelt technisch-operationele vaardigheden in verspanende technieken, nietverspanende technieken, (de)montagetechnieken en lassenconstructie.

 

Wat word ik?

Na de 2de graad Mechanica heb je de keuze uit:

• Lassen-constructie

• Mechanische vormgeving

• Een andere arbeidsmarktgerichte vorming Na de 3de graad kan je gaan werken als onderhoudstechnieker, CNC-operator, sanitair- en verwarmingstechnieker of lassersamensteller. Na de 3de graad kan je ook verder studeren in een Sen-Se-opleiding (Secundair-na-Secundair) fotolassen of industrieel onderhoud, of een graduaatsopleiding elektromechanische systemen aan de hogeschool. Voor een volledig overzicht verwijzen we graag naar onderwijskiezer.be.

bottom of page