top of page

Hout

Wie ben ik?

Je hebt interesse voor alles wat te maken heeft met het praktisch bewerken van hout. Je kan zelfstandig, nauwkeurig en ordelijk werken. Je zorgt voor het esthetische afwerken van je werkstukken.

 

Wat leer ik?

Hout is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je maakt kennis met massief hout, houtachtige plaatmaterialen, verspaningstechnologie en constructies. Je maakt gebruik van digitale technologieën om het technisch proces voor te bereiden en je ontwikkelt technischoperationele vaardigheden voor het machinaal realiseren van constructies en projecten in massief hout en houtachtige plaatmaterialen. Zorg voor het milieu, veilig en ergonomisch werken en circulaire economie vormen een rode draad doorheen de studierichting.

 

Wat word ik?

Na de 2de graad Hout heb je de keuze uit:

• Binnenschrijnwerk en interieur

• Binnen- en buitenschrijnwerk

• Een andere arbeidsmarktgerichte vorming

Deze studierichting maakt van jou een competente en breed georiënteerde houtbewerker, waarbij het praktische belangrijk is. Niets houdt je tegen om een leidinggevende functie uit te voeren. Na de 3de graad kan je ook verder studeren in een Se-n-Se-opleiding (Secundair-na-Secundair) Meubelgarneren of een graduaatsopleiding werforganisatie of bouwkundig tekenaar aan de hogeschool. Voor een volledig overzicht verwijzen we graag naar onderwijskiezer.be.

bottom of page