top of page

Elektromechanische technieken

Wie ben ik?

Je hebt interesse voor elektriciteit en digitale technologieën. Je kan zelfstandig, nauwkeurig en ordelijk werken. Je kan goed communiceren en werkt graag in teamverband.

 

Wat leer ik?

Elektromechanische technieken is een technologische en theoretischpraktische studierichting in de dubbele finaliteit, d.w.z. dat je na het 6de jaar de keuze hebt om te gaan werken of verder te studeren. Je ontwikkelt onderzoekend en contextgericht inzichten in de toegepaste wiskunde en wetenschappen: elektriciteit-elektronica, mechanica, fluïdomechanica en thermodynamica. Je denkt in functie van het proces en bent technologisch vaardig in huishoudelijke en niethuishoudelijke elektrische installaties, programmeerbare sturingen, elektropneumatica, (de)montagetechnieken, onderhoudstechnieken en diagnose van elektrische installaties.

 

Wat word ik?

Na de 2de graad Elektromechanische technieken heb je de keuze uit: • Elektromechanische technieken

• Elektrische installatietechnieken

• Een andere STEM-studierichting

Na de 3de graad kan je aan de slag als elektrotechnisch installateur. Dat kan zowel in een uitvoerende, coördinerende als leidinggevende functie zijn. Dat kan in een bedrijf of als zelfstandige. Je kan ook verder studeren in een professionele bachelor (PBA) of een graduaatsopleiding in de hogeschool, bv. als PBA energietechnologie, of als gegradueerde in de HVAC-technieken (Heating, Ventilation en AirConditioning) of hernieuwbare energiesystemen. Voor een volledig overzicht verwijzen we graag naar onderwijskiezer.be.

bottom of page