top of page

Binnenschrijnwerk en Interieur

Deze arbeidsmarktgerichte richting is het logische vervolg op de richting Hout van de tweede graad.

Als binnenschrijnwerker leer je grondstoffen verwerken, machines in- en 
omstellen en onderdelen voor binnenschrijnwerk bewerken en afmonteren. Je leert ook binnendeuren, lambriseringen, wanden en plafonds afwerken en plaatsen aan de hand van een werkopdracht.

Als interieurbouwer verwerk je grondstoffen, stel je machines in en om en bewerk en monteer je onderdelen voor interieurelementen.

Daarnaast monteer je interieurelementen, integreer je sanitaire en elektrische toestellen en werk je aan de hand van een werkopdracht interieuronderdelen af om interieur- of projectmeubilair voor keukens, badkamers, winkel- en 
kantoorinrichtingen te vervaardigen en te plaatsen.

Net zoals in de tweede graad neemt het vak ‘taal en maatschappij’ een belangrijke plaats in binnen de algemene vorming.

Deze praktische studierichting bereidt je zowel op een graduaatsopleiding als op de op de arbeidsmarkt voor. Als je een graduaatsopleiding wil volgen, dan kan dat binnen het studiegebied van de industriële wetenschappen en technologie.

 

Een andere mogelijkheid is een Se-n-Se-opleiding (Secundair-na-Secundair). Hierin zijn opleidingen zoals daktimmerman, decor- en standenbouwer, meubelmaker, trappenmaker, plaatser van houten vloerbedekking, meubelstoffeerder, operator CNC-houtbewerkingsmachines, schrijnwerker hout-bouw, interieurbouwer, 
restauratievakman schrijnwerk, … mogelijk. 

bottom of page