TWEEDAAGSE BVL

De leerlingen van BVL gingen op 7 en 8 juni op tweedaagse. Het thema van deze uitstap was ‘Milieu in Limburg’.

De eerste dag bezochten de leerlingen het klimcentrum Alpamayo te Beringen. Daarna beklommen ze de terril van Beringen en kregen uitleg over het mijnverleden. De derde activiteit van de dag vond plaats aan het circuit van Terlaemen, waar specifieke uitleg over milieumaatregelen gegeven werd.

Op vrijdagvoormiddag gingen ze naar het Blotevoetenpad in Zutendaal. De tweedaagse werd afgesloten met een bezoek aan het natuurhulpcentrum in Opglabbeek.

Het waren zeer boeiende en geslaagde activiteiten.

« 1 van 2 »

STUDIEREIZEN

In de week van 14 tot 18 mei werden in TISM weer heel wat een- en meerdaagse studiereizen in/naar het binnen- en buitenland georganiseerd.

Heel wat klassen bezochten bedrijven en instellingen (Continium, Daf, Norbord, Eisdense moskee, Dossin kazerne, brouwerij Duvel, AJK, Horemans skeletbouw, Nedcar en Ellimetal) inzake wetenschap en techniek. Naast het informatieve aspect mocht er meestal ook ontspannen worden (geocache Bergerven, touwenparcours De Warre, kajakkken op de Maas, karten, zwemmen, film in Euroscoop).

De meerdaagse reizen waren veelal een cultuurbeleving. De derdejaars technisch trokken naar Barcelona of Verona. De laatstejaars verkenden o.a. München, Rome en Praag. Kortom, onze leerlingen waren echte ‘Limburgers wereldburgers’!

« 1 van 3 »

Sponsortocht ten voordele van Sint-Vincentius

Op Goede Vrijdag namen alle leerlingen van het eerste t.e.m. het vijfde jaar, ten voordele van Sint-Vincentius, deel aan een sponsortocht. Halverwege de tocht, aan de kapel van Opitter, was er een bezinningsmoment. De leerlingen kregen er ook een beker chocomelk. Sint-Vincentius gaf ook een korte toelichting over hun vrijwilligerstoewijding voor medemensen in armoede. In totaal werd er bijna 5.500 euro aan Sint-Vincentius geschonken!

Gedichtendag 1BK

Van 25 januari t.e.m. 31 januari 2018 is het Poëzieweek in België en Nederland. Deze week begint met Gedichtendag. Het jaarthema is “Theater”. De leerlingen van 1BK hebben als inleiding een masker gemaakt om in de sfeer te komen. Daarna was het tijd voor het echte werk. Veel leerlingen hebben plankenkoorts als ze iets voor de klas moeten brengen. Daarom gingen we aan de slag met het gedicht “Voor de klas” van Bas Rompa. Na een aantal ludieke opdrachten mochten de leerlingen zelf het bestaande gedicht aanvullen en voor de klas presenteren. Weg zenuwen en welkom originele creaties!


Chrysostomos

Onze zesdejaars beleefden op vrijdag 26 januari hun X-MOS. Ze vierden feest, omdat ze nog maar (ongeveer) honderd dagen school moeten lopen. De niet-zesdejaars moesten een sluiproute afleggen om op de speelplaats te geraken. Hier stond een schuimkanon opgesteld, waarmee voornamelijk de eerstegraadsleerlingen zich uitleefden. Bij aanvang van het eerste lesuur betraden de laatstejaars al luid fluitend de speelplaats, waar de preses een korte speech hield. Hierna volgde een korte show, waarbij de X-Mossers en enkele leerkrachten hun ware Hakatalent demonstreerden; Ook werden er tal van grappige filmpjes, door leerlingen en leerkrachten gemaakt, aan de medeleerlingen getoond. Na de show werd er voor de laatstejaars een stevig ontbijt voorzien, zodat ze daarna  in de Efteling (FOTO UPDATE: 05/02/2018) hun energie kwijt konden. Kortom, het was een zeer geslaagd evenement!

« 1 van 7 »

TISM – Dag van de jeugdbeweging

Ook dit jaar zette TISM als jaarlijkse traditie de Dag van de Jeugdbeweging in the picture. Daags voordien werd er ’s avonds al heel wat gesjord, werd er een dropping georganiseerd en bakten de leerlingen bij meneer Martens een heerlijke ovenverse pizza. De avond werd afgesloten met een kampvuur en enkele enthousiastelingen overnachtten zelfs op school.

Op vrijdag 20 oktober, de eigenlijke Dag van de Jeugdbeweging, mochten alle leerlingen en leerkrachten in uniform aanschuiven voor een lekker ontbijt.

Tijdens de middagspeeltijd werd het een heel toffe aangelegenheid. Een zeer gedreven groep leiders en leden van allerhande jeugdbewegingen organiseerde weer een clash der jeugdbewegingen. Allerhande toffe spellen werden gespeeld.

Aliquando et insanire iucundum est!

« 1 van 4 »