Technologische Wetenschappen & Engineering

Je merkt aan het lessenrooster dat deze afdeling je voorbereidt op verder studeren in het hoger  onderwijs. Het hoofdaccent in IW ligt ongetwijfeld op het vak wiskunde (8 uren). Verder krijg je verschillende technisch-wetenschappelijke vakken. Zo maak je keDeze doorstroomrichting is het logische vervolg op de richting Technologische Wetenschappen en Engineering van de tweede graad.
Zowel voor wiskunde, dat je 8 uur per week krijgt, als fysica en engineering krijg je het gevorderde pakket. Binnen fysica worden o.a. elektromagnetisme, elektrodynamica, elektronica, mechanica, constructieleer, thermodynamica, fluïdomechanica, … behandeld.
Je leert programmeren, modelleren en simuleren binnen het nieuwe vak informaticawetenschappen. Binnen deze richting blijven ook de algemene vorming en de talen zeer belangrijk.
Deze studierichting bereidt je voor op studies in het hoger onderwijs of de universiteit.
Wil je een opleiding professionele bachelor volgen, dan kan je o.a. voor toegepaste informatica, nautische wetenschappen, industriële wetenschappen en technologie
of het onderwijs kiezen. Volg je liever een opleiding academische bachelor die je naar een masterdiploma leidt, dan kan je o.a. voor toegepaste wetenschappen, productontwikkeling, wetenschappen (informatica, computerwetenschappen) of industriële wetenschappen en technologie op ingenieursniveau volgen.nnis met de boeiende wereld van wetenschap en techniek.

Er wordt ook veel aandacht besteed aan talen, zodat je ook op dit vlak je mannetje kan staan.

Deze studierichting is de ideale voorbereiding op hogere studies, meestal een masterdiploma.

 

Print Friendly, PDF & Email