Binnen- en Buitenschrijnwerk

Deze arbeidsmarktgerichte richting is het logische vervolg op de richting Hout van de tweede graad.
Als binnenschrijnwerker leer je grondstoffen verwerken, machines in- en omstellen en onderdelen voor binnenschrijnwerk bewerken en monteren. Je leert binnendeuren, lambriseringen, wanden en plafonds afwerken en plaatsen aan de hand van een werkopdracht. Als buitenschrijnwerker bereid je je eigen werkzaamheden voor, verwerk je grondstoffen, stel je machines in en om en bewerk en monteer je onderdelen voor binnenschrijnwerk.
Daarnaast bevestig en sluit je elementen aan elkaar of aan de ruwbouw en vervaardig en plaats je aan de hand van een werkopdracht buitenschrijnwerk in hout zoals ramen, deuren, poorten, samengesteld buitenschrijnwerk, gevelbekleding en luiken.
Net zoals in de tweede graad neemt het vak ‘taal en maatschappij’ een belangrijke plaats in binnen de algemene vorming.
Deze praktische studierichting bereidt je zowel op een graduaatsopleiding als op de arbeidsmarkt voor. Als je een graduaatsopleiding wil volgen, dan kan dat binnen het studiegebied van de industriële wetenschappen en technologie.
Een andere mogelijkheid is een Se-n-Se-opleiding (Secundair-na-Secundair). Hierin zijn opleidingen zoals daktimmerman, decor- en standenbouwer, meubelmaker, trappenmaker, plaatser van houten vloerbedekking, meubelstoffeerder, operator CNC-houtbewerkingsmachines, schrijnwerker houtbouw, buitenschrijnwerker hout, … mogelijk.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email