Inschrijvingen!

Onze scholengemeenschap Sint-Michiel met scholen in Bocholt, Bree en Peer werkt sinds 1 september 2019 onder hetzelfde schoolbestuur (Katholiek Onderwijs Sint-Michiel, afgekort KOSM). Er zijn nieuwe structuren opgezet om de bestaande samenwerking verder te bevorderen en de scholen nog meer te ondersteunen in hun pedagogische taken. Onze leraren gaan iedere dag opnieuw voluit voor kwalitatief goed onderwijs, hierin ondersteund door moderne, uitdagende leeromgevingen. U kan dus met een gerust gemoed uw zoon of dochter aan ons toevertrouwen.

Omwille van de covid-19 maatregelen hebben we onze opendeurdag van 10 mei moeten afgelasten. Dit is jammer want het ontneemt u de kans om onze school te bezoeken en bijkomende vragen te stellen. Fysiek inschrijven op school is voorlopig ook niet toegestaan. Daarom kiezen we ervoor om jullie de kans te geven via digitale weg in te schrijven, nadien nemen we dan nog contact met u op. We overwegen om bijkomende infomomenten in te richten maar zijn hiervoor afhankelijk van het verloop van de covid-19 maatregelen, zodra hier meer duidelijkheid is zal u dit ook via deze weg vernemen. Overweegt u een inschrijving maar zit u nog met vragen? Vanaf maandag 20 april is er opnieuw permanentie en kan u de school terug bereiken op werkdagen tussen 08.00 uur en 16.00 uur, woensdag tot 12.00 uur.  

Inschrijvingen 2020-2021

Het inschrijfrecht bepaalt dat elke school in Vlaanderen op voorhand haar capaciteit, dat is het aantal dat leerlingen dat toegelaten wordt in hun eerste graad, kenbaar maakt. De capaciteit voor het eerste leerjaar (A- en B-stroom) van onze school wordt bepaald op 250 leerlingen.

Er is een wettelijke regeling voor voorrangsgroepen (broers en zussen van huidige leerlingen). Deze kunnen zich, enkel voor het eerste jaar, voor schooljaar 2020-2021 inschrijven vanaf 2 maart 2020.

Voor alle leerlingen die niet tot deze voorrangsgroepen behoren (Voor alle leerjaren van 1 tot 7), starten de inschrijvingen op 20 april 2020.

Tijdens de zomermaanden, maar onder voorbehoud van wijzigingen in de Covid-19 maatregelen:

Inschrijven kan op volgende momenten:

In maart, april, mei en juni 2020            Op de website via het ONLINE formulier of telefonisch tijdens de schooluren tot 16.00.

In juli 2020                                                    Van woensdag 1 tot en met vrijdag 3 juli tijdens schooluren tot 16.00 uur.

In augustus 2020                                          Van maandag 17 augustus tot en met donderdag 20 augustus tot 16.00 uur.

                                                                        Van vrijdag 21 augustus tot en met maandag 31 augustus tijdens schooluren tot 16.00 uur.

Vanaf september 2020                               Tijdens schooluren tot 16.00 uur of na telefonische afspraak.

Print Friendly, PDF & Email