Rein Gielen en Lukas Lipkens (TISM Bree) winnen PXL-Green Tech Award

De kogel is door de kerk: de laureaat van de PXL-Green & Tech Award 2021 is bekend.

En dat is – na juryberaad – de GIP van Rein Gielen en Lukas Lipkens, laatstejaarsleerlingen Elektromechanica aan TISM Bree. Rein en Lukas ontwierpen en bouwden ‘from scratch’ een 3D-printer met vier automatisch verwisselbare koppen, die het mogelijk maakt zonder pauzes of bewerkingen verschillende materialen en kleuren door elkaar te printen. De leerlingen wisten voor de ontwikkeling van hun 3D-printer ook verschillende bedrijfssponsors te overtuigen. Die dadendrang, gecombineerd met de technische creativiteit en problem solving skills van Rein en Lukas gaven uiteindelijk de doorslag.

Rein en Lukas krijgen een mooie prijs opgestuurd en worden later – in september – ook nog uitgenodigd voor een plechtig moment tijdens de officiële proclamatie van onze PXL-Elektromechanica-studenten.

Proficiat Rein en Lukas!

Print Friendly, PDF & Email
%d bloggers liken dit: