PXL-Green & Tech Award 2022

De laureaat van de PXL-Green & Tech Award 2022 is bekend… en wat zijn we er trots op!
 
Arthur Paesen en Daan Vanden Boer (6EM) ontwikkelden een automatische kleiwals, een apparaat dat het tijds- en arbeidsintensieve proces van klei uitrollen voor pottenbakkers (en verwante ambachten) aanzienlijk verlicht. Een innovatief toestel dat inspeelt op een concrete, specifieke behoefte, creatieve leerlingen die in hun GIP dankzij hun ‘problem solving skills’ alle stappen – van ontwerp tot technische realisatie – met glans wisten te doorlopen, het inschakelen en aantrekken van externe partners/sponsors én dat allemaal afgekruid met een zeer overtuigende presentatie: de jury was het er unaniem over eens dat in deze geïntegreerde proef alle puzzelstukjes mooi samenvielen.
 
Arthur en Daan mogen nu zondagochtend 3 juli een prijs in ontvangst nemen tijdens de plechtige proclamatie van de Hogeschool PXL-studenten Elektromechanica.
 
Proficiat, jongens!
 

100 jaar TISM

Afgelopen weekend mochten we – eindelijk – ons 100-jarig bestaan vieren met een academische zitting en uitgebreide receptie in de Zeepziederij. Onze 100ste verjaardag was eigenlijk vorig jaar al maar gelukkig kwam van uitstel geen afstel. De feestelijkheden waren het wachten meer dan waard!
 
 
 

Xmos ’22

Een uitgestelde versie van Chrysostomos in 25 graden in juni? Het heeft wel wat…

De klassen van het zesde verkochten de hele week versnaperingen op de speelplaats terwijl de hele school zich op maandag en dinsdag mocht verkleden. Een gezellige sfeer op school in aanloop van de hoogdag.

Vrijdag was het dan zover. Naar goeie traditie werd het betreden van de school voor iedereen wat bemoeilijkt, de zenuwen stonden al aardig gespannen. De zesdes maakten al dansend hun intrede en werden getrakteerd op een leuke show, in elkaar gestoken door de leerlingen zelf en Team Xmos. Daarna volgde nog een ontbijt en een trip naar Bobbejaanland met z’n allen.

‘Awel, praat erover!’

Vorige week hielden we de projectweek ‘Awel, praat erover!’.

Warme William was op bezoek en zette, samen met de leerlingbegeleiding, in de kijker hoe belangrijk het welbevinden van onze leerlingen is. Zij kwamen te weten bij welke hulpinstanties ze terechtkunnen als het even niet zo goed gaat. Daarbuiten werd er de hele week ingezet op positiviteit, warmte en er zijn voor elkaar.

De oversteek

Tijdens de ‘Oversteek’ bezoeken leerlingen van het zesde leerjaar uit de lagere scholen van Bree en omliggende gemeentes onze school. Ze maken kennis met de STEM-richtingen uit onze eerste graad tijdens enkele leuke workshops.

Infodag 13 maart

Afgelopen weekend voor onze infodag plaats. Voor het eerst in 2 jaar tijd mochten we weer iedereen ontvangen en rondleiden in onze school. De ouders volgden een infosessie over het 1ste of 3de jaar terwijl de leerlingen enkele leuke STEM-workshops deden. Noteer alvast 19 april in de agenda, vanaf dan kan je je inschrijven voor onze school!

Verdere info over de inschrijving volgt binnenkort op de website.