TISM in tijden van Corona

Onze nieuwe eerste schooldag verloopt vlekkeloos. Leerlingen ontvingen mondmaskertjes en ontsmetten de handen aan de inkom. Zelfs een snackje tijdens de pauze gebeurt social-distance-gewijs! In klaslokalen zitten de leerlingen voldoende ver uit elkaar en in de praktijkhallen werken leerlingen maximaal per 2 aan een project, steeds voorzien van het juiste veiligheidsmateriaal.

TISM schenkt wafels aan Sint-Vincentius

TISM schenkt een heel grote voorraad wafels aan een goed doel nl. De Kleine Drempel. Tweemaal per maand wordt er door hen voedsel aan minderbedeelden uit de regio Bree-Bocholt-Oudsbergen (Meeuwen-Gruitrode) verdeeld.

Zeker in deze moeilijke tijd is het belangrijk om gezinnen in problemen af en toe extra te verwennen. Sint-Vincentius heeft reeds laten weten dat ze deze schenking zeer hard apprecieert en TISM dankbaar is voor de sociale projecten die ze samen doen.

Virtual tour in TISM

Met deze virtuele rondleiding kan je doorheen de belangrijkste delen van onze school wandelen.

In alle ruimtes, behalve op de speelplaats, klik je in de richting waarin je wil “wandelen”. De bolletjes die overal zweven tonen je heel wat info over de afdeling waarin je je bevindt. Klik erop los en ontdek TISM!

Geel: link naar de inschrijvingen op onze website

Groen: een videoboodschap van algemeen directeur Luc Evens

Oranje: een link naar een nieuwe afdeling

Blauw: korte uitleg of een video over één van onze toestellen

Rood: info over een lokaal

Starten doe je best bij het groene bolletje bij het bankje op de speelplaats!

Inschrijvingen – UPDATE

Inschrijven eerste graad ONLINE mogelijk vanaf 20 april 2020.

Inschrijven 2de en 3de graad mogelijk vanaf maandag 18 mei 2020.

Omwille van de covid-19 maatregelen hebben we onze opendeurdag van 10 mei moeten afgelasten. Dit is jammer want het ontneemt u de kans om onze school te bezoeken en bijkomende vragen te stellen. Fysiek inschrijven op school is voorlopig ook niet toegestaan. Daarom kiezen we ervoor om jullie de kans te geven via digitale weg in te schrijven, nadien nemen we dan nog contact met u op. We overwegen om bijkomende infomomenten in te richten maar zijn hiervoor afhankelijk van het verloop van de covid-19 maatregelen, zodra hier meer duidelijkheid is zal u dit ook via deze weg vernemen. Overweegt u een inschrijving maar zit u nog met vragen? Vanaf maandag 20 april is er opnieuw permanentie en kan u de school terug bereiken op werkdagen tussen 08.00 uur en 16.00 uur, woensdag tot 12.00 uur. In alle scholen van de scholengemeenschap starten de inschrijvingen op afstand (digitaal) voor het eerste leerjaar A en het eerste leerjaar B te op maandag 20 april om 8.00 uur. Voor de andere leerjaren (2de tot en met het zevende leerjaar) starten de inschrijvingen op maandag 18 mei 2020 om 8.00 uur. Wij informeren u verder via onze website. Afhankelijk van de maatregelen zullen deze ook digitaal dan wel op school gebeuren.

Meer info: https://www.tismbree.be/?page_id=4880

 

Onze scholengemeenschap Sint-Michiel met scholen in Bocholt, Bree en Peer werkt sinds 1 september 2019 onder hetzelfde schoolbestuur (Katholiek Onderwijs Sint-Michiel, afgekort KOSM). Er zijn nieuwe structuren opgezet om de bestaande samenwerking verder te bevorderen en de scholen nog meer te ondersteunen in hun pedagogische taken. Onze leraren gaan iedere dag opnieuw voluit voor kwalitatief goed onderwijs, hierin ondersteund door moderne, uitdagende leeromgevingen. U kan dus met een gerust gemoed uw zoon of dochter aan ons toevertrouwen.

Infodag

Gisteren vond onze eerste infodag van het schooljaar plaats. Bijna 200 kinderen bezochten onze school, specifiek voor het eerste en derde jaar. Terwijl de kinderen kennismaakten met ons STEM-aanbod, kregen hun ouders apart alle info tijdens enkele presentaties.

Op 10 mei zetten we onze deuren opnieuw open en dan is uiteraard weer iedereen welkom tussen 13 uur en 17 uur.

 

« 1 van 6 »

Wie na het bezoekje van gisteren toch al zeker is van zijn of haar stuk, kan vanaf maandag 20 april inschrijven! Meer info hierover op de homepage.