Tweedaagse BVL

Aan het einde van het schooljaar, sluiten de leerlingen van BVL hun jaar af op een tweedaagse tocht doorheen onze provincie. Ze bezochten het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek, het circuit Terlaemen in Zolder, het blotevoetenpad Lieteberg in Zutendaal en beklommen de indoor-wanden van Alpamayo in Beringen. Het weer en het avontuur zorgde voor vermoeide voeten maar vooral voor blijde gezichten!

« 1 van 2 »

Project sport en spel – 1BK

De laatste dagen van het schooljaar stonden voor onze 1BK-leerlingen in het teken van sport- en spelactiviteiten.

Ze verplaatsten zich naar de schutterij van Bocholt. Daar leerden ze de beginselen van de schietkunst en mochten ze eveneens petanque spelen.

Op school konden ze zich uitleven in tal van circustechnieken zoals met een diabolo spelen, jongleren, tonlopen, op een eenwieler fietsen …

De leerlingen genoten er – mede door het mooie weer – duidelijk van!

Proclamatie schooljaar 2018-2019

Met een hittegolf sluiten we het schooljaar van onze zesdejaars af. Hoewel niemand nog opgewarmd moest worden, was er toch een luchtig show voorzien voor de echte plechtigheden. De laatste klasfoto’s werden gemaakt, handen werden geschud en gelukkig was er drank voldoende om af te koelen tijdens de afsluitende receptie. Het ultieme einde van hun loopbaan op TISM was een galabal voor alles zesdes van TISM en SAB, een heerlijke (en hete) avond om nooit te vergeten!

« 2 van 4 »

De laatste klasfoto…

Gisteren namen we tijdens een plechtige proclamatie afscheid van onze zesdejaars. Verslag en foto’s volgen later maar voor de festiviteiten losbarstten, vereeuwigden we onze afgestudeerden met hun laatste klasfoto op TISM. Het ga jullie goed!

GIP-dag … hoogdag op TISM

Maanden van hard werk van leerlingen en collega’s kwamen vandaag allemaal samen op onze jaarlijkse GIP-dag. Bedankt voor alle inspanningen, ook van de externe juryleden.

Hier alvast enkele sfeerbeelden.

Mee met de nieuwe maak.

Stoomkracht, elektrische aandrijving, automatisering: 250 jaar en drie industriële revoluties in een notendop. Maar bent u ook mee wanneer het gaat over 3D-printing, digital twins, artificial intelligence en virtual reality? Deze termen behoren tot Industrie 4.0, de onvermijdelijke samensmelting van industrie en digitalisering. Zonder het goed en wel te beseffen, staan we aan de vooravond van een nieuw tijdperk.

Als Limburgs maakbedrijf wilt u deze hoogtechnologische trein uiteraard niet missen! Daarom trekken POM Limburg en haar partners naar 5 Limburgse regio’s, waar ze telkens 5 dagen op 5 verschillende locaties vertoeven. Daarbij bespreken we 5 onderwerpen en presenteren 5 Limburgse bedrijven hoe zij reeds de vruchten plukken van Industrie 4.0.

Tijdens inspiratiesessies nemen experts ter zake het woord. Op het aansluitende netwerkmoment kunt u ervaringen uitwisselen met andere maakbedrijven. Geïnspireerd? De individuele sessies met overheidsorganisaties en kennisinstellingen bieden u de mogelijkheid om meteen de eerste stappen te zetten. Op die manier bundelen industrie, onderwijs en overheid de krachten om samen de transitie naar Industrie 4.0 te versnellen.

Als TISM zijn wij verheugd deze dag voor de bedrijven te kunnen organiseren.

Meer info:
http://meemetdenieuwemaak.be/

DINSDAG 4 JUNI – MAATWERKPRODUCTIE MET BEHULP VAN 3D-PRINTING

WAAR?                   Technisch Instituut Sint-Michiel (TISM), Baron de Taxislaan 4, 3960 Bree

WANNEER?           Dinsdag 4 juni, 12 uur – 14 uur, met aansluitend individuele sessies.

PROGRAMMA 

11.30 uur                Ontvangst met drank en broodjes

12.00 uur                Verwelkoming (POM Limburg)

Korte toelichting over het waarom en hoe van dit event. 

12.10 uur                3D-printing, een stand van zaken (FLAM 3D)

Flam3D is een non-profit platform voor alle belanghebbenden die actief zijn in 3D printen (of: Additive Manufacturing – AM). Er zal een overzicht worden gegeven van stand van zaken van de verschillende AM-technologieën alsook voorbeelden van commerciële toepassingen.

12.40 uur                3D-printing, hoe begin je eraan? (Trideus)

Trideus uit Beringen is een leverancier en dienstverlener gespecialiseerd in 3D printers, gerelateerde software en ondersteuning. Er zullen concrete ‘tips & tricks’ worden toegelicht over hoe je best begint met 3D printen.

13.00 uur                3D-printing, opportuniteiten en valkuilen van 3D-printing (Tenco DDM)

Tenco DDM is een bedrijf uit Genk dat reeds sinds 2008 actief is met het aanbieden van 3D-printing gerelateerde diensten, incl. afwerking en oppervlaktebehandeling. Dankzij de verschillende soorten 3D-printing technologieën die Tenco DDM aanbiedt , kunnen zij een goed beeld geven over het potentieel maar ook de beperkingen.

13.20 uur                Rondleiding in de School van Morgen (TISM)

Net zoals de maakbedrijven, dienen ook de scholen hun aanbod en aanpak af te stemmen op een veranderende arbeidsmarkt. Hoe pakt een school met technische opleidingen dit aan ? Welke competenties worden er aangeleerd aan de werknemers van morgen ? Welke middelen hebben scholen ter beschikking ? Hoe kunnen bedrijven en scholen samenwerken ?

14.00 uur                Netwerking en individuele sessies met:
– Bedrijfsadviseurs van VLAIO – Team Bedrijfstrajecten
– Business developers van kennisinstellingen & andere partners

Indien je als bedrijf bepaalde stappen wenst te zetten in de transitie naar Industrie 4.0, dan kan je jouw situatie en/of specifieke vraag voorleggen aan vertegenwoordigers van verschillende overheidsorganisaties en kennisinstellingen. Zij zullen de werking van hun organisatie toelichten en de betrokkenen wegwijs maken in het ruime aanbod van dienstverlening.

16.00 uur                Einde

Gitte Wevers van basisschool De Vuurvogel De Vostert wint Drone op opendeurdag TISM

Op de opendeurdag van onze school konden kinderen deelnemen aan een wedstrijd rond “Climate change”. Hiermee konden ze een drone winnen. Uiteindelijk waren er maar twee personen van alle inzendingen die alle vragen juist hadden, Gitte Wevers en Lander Straetemans, allebei uit Bree. Een onschuldige hand trok het deelnemingsformulier van Gitte uit als uiteindelijk winnaar van de drone. Omdat Lander als enige andere deelnemer ook alle vragen juist had krijgt hij een power-bank van TISM als troostprijs. We wensen Gitte en Lander veel plezier met hun prijs.