Leerlingen van 5de jaar elektromechanica behalen prijzen op de nationale wedstrijd van het bedrijf SKF

Het bedrijf SKF is een wereldspeler op het gebied van lagertoepassingen in mechanische constructies en toepassingen.

Elk jaar organiseert dit bedrijf een nationale wedstrijd voor leerlingen van de derde graad van de STEM-scholen. Eerst wordt per school een voorselectie gemaakt. Uit deze voorselectie werden de beste leerlingen uitgenodigd voor de finalewedstrijd in Brussel. Deze wedstrijd vond plaats op 14 maart 2018. De opdracht bestond erin dat de leerlingen verschillende mechanische constructies moesten analyseren op krachten en afmetingen om een juiste lager te selecteren. Een goed technisch inzicht met wetenschappelijke kennis van mechanica en wiskundige geletterdheid was hier voor nodig.

Twee leerlingen van TISM nl. Louis Neyens en Jarne Stinkens werden geselecteerd voor deze finale en behaalden in deze nationale wedstrijd respectievelijk de eerste en vierde plaats. Zij namen hun prijs op 6 mei in Brussel in ontvangst. Opmerkelijk is dat zij in het 5de jaar elektromechanica zitten, terwijl de meeste deelnemers zesdejaars waren. Als school zijn we hierover bijzonder fier. Een dikke proficiat!!!

Survivalrun

Op 16 mei durfden 18 dappere sportievelingen van het tweede jaar het aan om In Kiewit deel te nemen aan de survivalrun voor de eerste graad, georganiseerd door het SVS.

Er werd geklommen, gesprongen, gelopen, gekreund, gewandeld, gebalanceerd, gevlogen, gezwommen, gezwanst, gekropen, geholpen, gedoken, gelachen, getild en gegleden…  Het was echt wel fun!!!!

Bedankt voor jullie fijne sportieve inzet.

Winnaar drone opendeurdag

Tijdens onze opendeurdag konden de jongeren deelnemen aan de wedstrijd ‘Zoek Wally’. Hiermee konden ze een drone winnen. De onschuldige hand van Britt Cardinaels van klas 2IW trok uit e juiste antwoorden een winnaar. Jef Wilmus uit Meeuwen-Gruitrode werd de gelukkige winnaar en heeft van onze pedagogisch directeur, M. Peeters, zijn drone mogen ontvangen. We wensen Jef veel plezier met zijn aanwinst.

Uitnodiging ‘Limburg STEM’t af!’ – 25 mei 2018

 

Hierbij kun je de links terugvinden die verwijzen naar de Facebook en LinkedIn berichten.

OPENDEURDAG 6 MEI

Op 6 mei konden de bezoekers van onze opendeurdag kennismaken met alle facetten van STEM-wetenschappen en STEM-technieken. De bezoekers smaakten onze hypermoderne STEM-school die perfect technisch uitgerust en voorzien is van de allerlaatste snufjes. Het techniekenplein en het natuurwetenschappenlokaal van de eerste graad werden overrompeld. Ook de andere ruimtes werden druk bezocht. De inschrijvingen verliepen zeer vlot. Daarom was deze zonovergoten zondag voor TISM opnieuw een succes.

« 2 van 3 »

Prijsuitreiking zoektocht opendeurdag

Tijdens de opendeurdag van 6 mei konden alle jongeren deelnemen aan de zoektocht ‘Zoek Wally’. Doorheen de school kon men op zoek gaan naar letters, die samen de leuze ‘Een hart voor techniek ‘ vormden.

Onschuldige hand, Britt Cardinaels (2IW), trok uit de 223 deelnemers de winnaar. De gelukkige zal weldra zijn/haar prijs op onze school mogen komen afhalen.

Demobeurs ‘Leren met VR: echt of fake?!

Als school zetten we al jaren in op het virtuele lasgebeuren. Afgelopen woensdag gaven we met onze virtuele lastoestellen demo’s op de beurs ‘leren met VR: echt of fake?!  Deze beurs ging door op de prachtige locatie van Thor Central te Genk.

Enkele tientallen bedrijven, gespecialiseerd in het virtuele leren, demonstreerde tijdens deze beurs de mogelijkheden van virtueel leren binnen verschillende technische opleidingsonderdelen. We zijn er meer dan ooit van overtuigd dat dit de toekomst is. Als school willen we hier een voortrekkersrol in blijven spelen.

VLAAMSE HOUTPROEF

Op 19 april vond de zevende editie van de Vlaamse houtproef plaats. Deze proef is geen scholenwedstrijd. Het beroep van houtbewerker promoten en jongeren motiveren en stimuleren om in de houtsector te blijven en zich verder te verdiepen in de veelzijdigheden van het vak is de doelstelling van deze proef.

Onze school nam met 23 vierdejaars, leerlingen van Hout en Houttechnieken, deel. De leerlingen werkten een volledige dag aan een project dat ze die dag pas voorgeschoteld kregen.

« 1 van 2 »