3-daagse Westhoek

Ter voorbereiding van onze driedaagse kwam de vorige TISM-directeur Michel Cardinaels de leerlingen over zijn passie ‘WO I’ vertellen. Aan de hand van een duidelijke powerpoint bracht hij een boeiend verhaal over hetgeen zich een eeuw geleden in de Westhoek afspeelde.

Dag 1

Zeer vroeg in de ochtend verzamelden een 130-tal leerlingen van 1A en 2A, samen met hun 12 begeleiders, voor een trip naar De Westhoek.

De leerlingen van 1SWa en 1SWb bezochten tijdens de middag de IJzertoren. Terwijl experimeenterden de 1STa’ers, 2IW’ers en 2MEb’ers rond voeding in Joblabo te Roeselare. 1STb, 2MEa en 2HBT konden in het interactieve museum Passchendaele 1917 al heel wat opsteken over WOI.

Nadien trokken de drie groepen naar Ieper om er een stadswandeling te doen en in het verblijf hun intrek te nemen. Nadien dineerden we allemaal op een boogscheut van de Markt van Ieper.

Een gedeelte van de leerlingen mocht deze avond van een vrij moment genieten, de andere groep bezocht de Menenpoort met de Last Post.

Na deze lang dag was het tijd om onder de wol te kruipen om morgen weer fris voor een nieuwe uitdagende dag te staan.

DAG 2

Heel even melden dat de foto’s van 1SWa en 1SWb wegens een cameraprobleem na de driedaagse zullen verschijnen. Jullie zonen beleefden hetzelfde programma als de andere klassen.

Met kleine oogjes verschenen heel wat leerlingen aan de ontbijttafel. Na het maken van het lunchpakket ging het richting bus voor al weer een lange actieve dag.

De activiteiten in volgorde van vandaag luidden voor:

1SWa en 1SWb: museum Passchendaele 1917 – bezoek kerkhoven – excursie Westhoek en Polders

1STa, 2IW en 2MEb: bezoek kerkhoven – mseum Passchendaele 1917- excursie Westhoek en Polders

1STb, 2MEa en 2HBT: Joblabo Roeselare – Ijzertoren – excursie Westhoek en Polders

Het avondmaal kwam voor velen als geroepen. De groep die gisteren de Last Post bezocht, kreeg vandaag zijn vrije dag. De andere groep bezocht de Menenpoort vandaag.

Moe maar voldaan zullen omstreeks 22.00 uur de lichten in de kamers doven. Nog 1 dag en de excursie is alweer ten einde.

DAG 3

Na het pakken van de koffers, het opruimen van de kamers en het ontbijt vertrok elke groep richting hun laatste activiteit. Het weer zat vandaag niet echt mee. De 1SW’ers bezochten Joblabo in Roeselare, 1STa, 2IW en 2MEb beklommen de Ijzertoren en bezochten er het museum. De laatste groep moest het Belgische kerkhof te Houthulst, het Duitse kerkhof in Langemark-Poelkapelle en Tyne Cot nog bezoeken.

Vanuit de laatste bezoekplaatsen vertrokken de bussen weer naar het verre Limburg.

Print Friendly, PDF & Email