Mee met de nieuwe maak.

Stoomkracht, elektrische aandrijving, automatisering: 250 jaar en drie industriële revoluties in een notendop. Maar bent u ook mee wanneer het gaat over 3D-printing, digital twins, artificial intelligence en virtual reality? Deze termen behoren tot Industrie 4.0, de onvermijdelijke samensmelting van industrie en digitalisering. Zonder het goed en wel te beseffen, staan we aan de vooravond van een nieuw tijdperk.

Als Limburgs maakbedrijf wilt u deze hoogtechnologische trein uiteraard niet missen! Daarom trekken POM Limburg en haar partners naar 5 Limburgse regio’s, waar ze telkens 5 dagen op 5 verschillende locaties vertoeven. Daarbij bespreken we 5 onderwerpen en presenteren 5 Limburgse bedrijven hoe zij reeds de vruchten plukken van Industrie 4.0.

Tijdens inspiratiesessies nemen experts ter zake het woord. Op het aansluitende netwerkmoment kunt u ervaringen uitwisselen met andere maakbedrijven. Geïnspireerd? De individuele sessies met overheidsorganisaties en kennisinstellingen bieden u de mogelijkheid om meteen de eerste stappen te zetten. Op die manier bundelen industrie, onderwijs en overheid de krachten om samen de transitie naar Industrie 4.0 te versnellen.

Als TISM zijn wij verheugd deze dag voor de bedrijven te kunnen organiseren.

Meer info:
http://meemetdenieuwemaak.be/

DINSDAG 4 JUNI – MAATWERKPRODUCTIE MET BEHULP VAN 3D-PRINTING

WAAR?                   Technisch Instituut Sint-Michiel (TISM), Baron de Taxislaan 4, 3960 Bree

WANNEER?           Dinsdag 4 juni, 12 uur – 14 uur, met aansluitend individuele sessies.

PROGRAMMA 

11.30 uur                Ontvangst met drank en broodjes

12.00 uur                Verwelkoming (POM Limburg)

Korte toelichting over het waarom en hoe van dit event. 

12.10 uur                3D-printing, een stand van zaken (FLAM 3D)

Flam3D is een non-profit platform voor alle belanghebbenden die actief zijn in 3D printen (of: Additive Manufacturing – AM). Er zal een overzicht worden gegeven van stand van zaken van de verschillende AM-technologieën alsook voorbeelden van commerciële toepassingen.

12.40 uur                3D-printing, hoe begin je eraan? (Trideus)

Trideus uit Beringen is een leverancier en dienstverlener gespecialiseerd in 3D printers, gerelateerde software en ondersteuning. Er zullen concrete ‘tips & tricks’ worden toegelicht over hoe je best begint met 3D printen.

13.00 uur                3D-printing, opportuniteiten en valkuilen van 3D-printing (Tenco DDM)

Tenco DDM is een bedrijf uit Genk dat reeds sinds 2008 actief is met het aanbieden van 3D-printing gerelateerde diensten, incl. afwerking en oppervlaktebehandeling. Dankzij de verschillende soorten 3D-printing technologieën die Tenco DDM aanbiedt , kunnen zij een goed beeld geven over het potentieel maar ook de beperkingen.

13.20 uur                Rondleiding in de School van Morgen (TISM)

Net zoals de maakbedrijven, dienen ook de scholen hun aanbod en aanpak af te stemmen op een veranderende arbeidsmarkt. Hoe pakt een school met technische opleidingen dit aan ? Welke competenties worden er aangeleerd aan de werknemers van morgen ? Welke middelen hebben scholen ter beschikking ? Hoe kunnen bedrijven en scholen samenwerken ?

14.00 uur                Netwerking en individuele sessies met:
– Bedrijfsadviseurs van VLAIO – Team Bedrijfstrajecten
– Business developers van kennisinstellingen & andere partners

Indien je als bedrijf bepaalde stappen wenst te zetten in de transitie naar Industrie 4.0, dan kan je jouw situatie en/of specifieke vraag voorleggen aan vertegenwoordigers van verschillende overheidsorganisaties en kennisinstellingen. Zij zullen de werking van hun organisatie toelichten en de betrokkenen wegwijs maken in het ruime aanbod van dienstverlening.

16.00 uur                Einde

Print Friendly, PDF & Email
%d bloggers liken dit: