FIRST® LEGO® League

Achthonderdvijftig jongeren van de laatste graad lager onderwijs en eerste graad secundair onderwijs, verdeeld over 60 teams uit 38 Limburgse scholen, namen op 24 november in de PXL te Hasselt deel aan de FIRST® LEGO® League  Voor het eerst werden ook secundaire scholen toegelaten. De FIRST® LEGO® League draaide om onderzoek, robotica en core values. Het team met de beste score op deze drie categorieën sleepte de Champions Award in de wacht en mag rechtstreeks naar de internationale finales.

Robotica is ongetwijfeld het meest spectaculaire onderdeel van de FIRST®LEGO® League. Eerst moest er een robot met LEGO® MINDSTORMS® ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd worden. Tijdens de wedstrijd moest deze robot missies snel en correct uit te voeren. De jury keek ook naar de inventiviteit, stevigheid en kwaliteit van de robot. Leerlingen moesten hun werk tevens aan een professionele en kinderjury presenteren. Het project werd zelfs op het gebruik van social media beoordeeld.

Veertig Limburgse bedrijven namen het peterschap en de ondersteuning van de teams voor hun rekening. Voka – KvK Limburg werkt samen met de provincie Limburg aan de toekomst door de technische talenten van onze kinderen naar boven te brengen. Dit intensieve project van drie maanden gaf de kans aan leerlingen van het basisonderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs om kennis te maken met wetenschap, technologie en techniek in een eigentijds kader en in hun eigen leefwereld. Onze leerlingen brachten, ter voorbereiding van de wedstrijd, een bezoek aan het waterzuiveringsstation en APK.

De Blue Wizards (Kindercampus Tuinwijk uit Hasselt) wonnen de Champions Award.

Bij het onderdeel robotica kenden onze leerlingen heel wat pech. Het was altijd net niet. Toch hebben ze zich in ieder geval in alle categorieën allemaal goed ingespannen, waarvoor een dikke pluim. Met de Kinderjuryprijs voor de beste social media werd TISM voor de inspanning toch nog een klein beetje beloond. Deze wedstrijd was voornamelijk een leerschool en hopelijk volgend schooljaar meer succes!

« 1 van 2 »

Print Friendly, PDF & Email
%d bloggers liken dit: