TISM – Dag van de jeugdbeweging

Ook dit jaar zette TISM als jaarlijkse traditie de Dag van de Jeugdbeweging in the picture. Daags voordien werd er ’s avonds al heel wat gesjord, werd er een dropping georganiseerd en bakten de leerlingen bij meneer Martens een heerlijke ovenverse pizza. De avond werd afgesloten met een kampvuur en enkele enthousiastelingen overnachtten zelfs op school.

Op vrijdag 20 oktober, de eigenlijke Dag van de Jeugdbeweging, mochten alle leerlingen en leerkrachten in uniform aanschuiven voor een lekker ontbijt.

Tijdens de middagspeeltijd werd het een heel toffe aangelegenheid. Een zeer gedreven groep leiders en leden van allerhande jeugdbewegingen organiseerde weer een clash der jeugdbewegingen. Allerhande toffe spellen werden gespeeld.

Aliquando et insanire iucundum est!

« 1 van 4 »

Pedagogische dag op het TISM

Maandag 16 oktober, pedagogische dag op het TISM. Deze keer geen lezingen, groepswerken of vergaderingen. Er stonden teambuildingsactiviteiten op het programma. In de voormiddag bouwden de leerkrachten in groepjes van 7 personen een heuse chain reaction. In de namiddag stond een haka op het programma.

« 1 van 2 »

Veldloop eerste graad TISM-Bree

Met de olympische gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ in het achterhoofd heeft de eerste graad op 29 september vol enthousiasme meegedaan aan de scholenveldloop. Per klas werd er tevens een survivalrun georganiseerd. Ook deze keer werden weer heel wat medailles in de wacht gesleept. Een dikke proficiat aan alle sportieve deelnemers!

« 1 van 6 »

Schoolvoetbal TISM

Op woensdag 27 september speelde voetbalploeg TISM van de eerste graad in en tegen WICO Lommel. Het was er niet aan te zien dat ze nog nooit samengespeeld hadden. Integendeel, de wedstrijd eindigde op 1-4 winst voor TISM. Een dikke proficiat mannen!!

Plastic Lab

Als je de magische wereld van technologie en wetenschappen wil ontdekken, ben je bij Plastic Lab aan het juiste adres. Heel wat  leerlingen van de brugklas uit omliggende middenscholen maakten via dit Lab – een mobiel labo vol met technologische en hightech experimenten rond recyclage en kunststofverwerking – kennis met één boeiende vorm van technisch onderwijs in onze school. Leerlingen konden er met behulp van eigen ingezamelde plastic een gloednieuwe frisbee, een coole smartphonehouder … ontwerpen.

« 1 van 3 »

SPORTDAG TISM

Op vrijdag 22 september konden de leerlingen van de eerste twee graden hun energie kwijt bij de sportdag. De leerlingen van het eerste jaar gingen naar het Blauwe meer te Lommel om er een survivalparcours (varen op vlotten, boomklimmen, racen met go-carts …) af te leggen.

« 1 van 4 »

De tweedejaars trokken naar Maaseik om er te bowlen en te zwemmen.

In Bree kregen de leerlingen van het derde jaar een meerkamp (krachtbal, oriëntatieloop, voetbaldribbel …) voorgeschoteld. Via een sportieve inzet en het behalen van een zo hoog mogelijke score streefden ze naar de titel ‘sportman/-vrouw van het jaar’ en de titel ‘sportteam van het jaar’.

De vierdejaars verplaatsten zich per fiets naar de Warre in Neeroeteren, waar ze deelnamen aan een avonturenparcours in combinatie met lasertag.

 

Toon je sportclub@TISM

Op woensdag 13 september 2017 vond de 6de editie van de actie ‘Toon je sportclub @ school’ plaats. Sport Vlaanderen, SVS, ISB en VSF riepen opnieuw alle leerlingen op om in de outfit van hun sportclub naar school te komen. TISM organiseerde dit een eerste keer en dat leverde al onmiddellijk heel wat succes op. Een 70-tal sportieve leerlingen namen aan dit evenement deel.

Eerste schooldag op TISM – Vlasroterbeek

Op de eerste schooldag werden de leerlingen van het eerste jaar op de rode loper met een glaasje fruitsap onthaald. Na een korte verwelkoming door de directie werden de leerlingen in 2 groepen verdeeld. De eerste groep ging in de voormiddag op excursie naar de Vlasroterbeek, de andere groep kreeg een rondleiding door hun klastitularis Namiddag werden de rollen omgekeerd.

Onder een stralende zon werden bij het natuurreservaat Vlasroterbeek de eerste stappen gezet in 2 nieuwe vakken: aardrijkskunde en natuurwetenschappen.

Voor het eerste vak werd op het terrein o.a. het reliëf besproken. De leerlingen leerden zich oriënteren en er was aandacht voor menselijke ingrepen in het gebied.

Bij natuurwetenschappen was er aandacht voor biotische en abiotische factoren. Er werd vlijtig naar plantjes gekeken en diertjes werden gedetermineerd. Door o.a. licht-, temperatuur- en geluidsmetingen konden de leerlingen 2 verschillende biotopen met elkaar vergelijken.

Er werd dus meer dan genoeg informatie verzameld om mee verder te werken in de klas.

Voor vele nieuwe TISM’ers was de vakantie alweer snel vergeten!

« 1 van 3 »

Verkeersdag eerstejaars

Dagelijks worden onze leerlingen geconfronteerd met heel wat onveilige verkeerssituaties. Daarom kregen ook dit schooljaar de eerstejaars van het TISM een verkeersdag voorgeschoteld. Er stonden 6 activiteiten op het programma. Er was een fietsencontrole die door de leerlingen van 2BVL werd uitgevoerd. ‘De Wilg’ zorgde voor een bus, zodat de leerlingen een busevacuatie konden oefenen. De ‘Fietsersbond’ stelde een fietsparcours op, zodat de fietsbehendigheid kon getest worden. Leerlingen werden ook via een presentatie en een zeil over de gevaren van de dode hoek geïnformeerd. Tenslotte maakten de leerlingen een kleine fietstocht rond de school en deden mee aan de verkeersquiz. Met deze actie hopen we op een veilig “verkeers-“jaar.

« 1 van 2 »