Proclamatie van de 6de en 7de jaars

Gisterenavond namen we plechtig afscheid van onze zesde- en zevendejaars. Na de officiële proclamatie en de allerlaatste klasfoto op TISM wuifden we hen uit met een spetterende receptie.

We wensen jullie allemaal veel succes tijdens verdere studies en met jullie carrière maar in eerste instantie een welverdiende en fijne vakantie. Geniet ervan, het ga jullie goed!

TISM SCHENKT BIJNA 10.000 EURO AAN GOEDE DOELEN

Op vrijdag 8 juni werden enkele vertegenwoordigers van ‘Sint-Vincentius – De Kleine Drempel‘ en ‘Hedera Helix‘ in TISM ontvangen. Enkele andere vertegenwoordigers van sociale projecten konden er op deze dag helaas niet bij zijn. De goede doelen, die TISM steunt, werden eerst door de directeur kort toegelicht. Doorheen het schooljaar 2017-2018 werd geld ingezameld via het organiseren van een sponsortocht, van soepverkoop tijdens de middagspeeltijden en van een lesmarathon. In totaal werd er bijna 10.000 euro ingezameld. De leerlingen van 1BKa, die het hoogste bedrag bij de sponsortocht inzamelden, overhandigden aan ‘De Kleine Drempel’ een cheque van 5092 euro. Deze organisatie zorgt voor voedselbedeling en het aanbieden van goedkope kleding voor minderbedeelde inwoners. Hedera Helix, een steunpunt voor mensen met een verslaving, ontving  een keuken ter waarde van 1200 euro en een cheque van 400 euro. Met deze geldelijke steun willen ze concreet verslaafde jongeren tussen 16 en 26 jaar helpen. De ‘Vrienden van Senegal’, peterschap van jongeren om lager en secundair onderwijs te laten genieten, ontvingen 1600 euro. Via een lesmarathon, gevolgd door de leerlingen van de derde graad industriële wetenschappen, kon er 1040 euro geschonken worden aan Joas Gijbels die in oktober deelneemt aan Muskathlon Compassion in Indonesië. Een groot deel van de bevolking gaat er gebukt onder extreme armoede. Via Muskathlon wordt er gestreden tegen het onrecht waar vooral kinderen bijzonder kwetsbaar voor zijn. Priester Wim Sabo, die werkzaam is in Oudshoorn (Zuid-Afrika), ontving 500 euro. Met deze som kan hij kinderen, waarvan hun ouders een alcoholprobleem hebben, een goede opvang en opvoeding geven in huis Filip. Het steunen van een aantal goede doelen willen we toekomstgericht verderzetten.

Survivalrun

Op 16 mei durfden 18 dappere sportievelingen van het tweede jaar het aan om In Kiewit deel te nemen aan de survivalrun voor de eerste graad, georganiseerd door het SVS.

Er werd geklommen, gesprongen, gelopen, gekreund, gewandeld, gebalanceerd, gevlogen, gezwommen, gezwanst, gekropen, geholpen, gedoken, gelachen, getild en gegleden…  Het was echt wel fun!!!!

Bedankt voor jullie fijne sportieve inzet.

Winnaar drone opendeurdag

Tijdens onze opendeurdag konden de jongeren deelnemen aan de wedstrijd ‘Zoek Wally’. Hiermee konden ze een drone winnen. De onschuldige hand van Britt Cardinaels van klas 2IW trok uit e juiste antwoorden een winnaar. Jef Wilmus uit Meeuwen-Gruitrode werd de gelukkige winnaar en heeft van onze pedagogisch directeur, M. Peeters, zijn drone mogen ontvangen. We wensen Jef veel plezier met zijn aanwinst.

OPENDEURDAG 6 MEI

Op 6 mei konden de bezoekers van onze opendeurdag kennismaken met alle facetten van STEM-wetenschappen en STEM-technieken. De bezoekers smaakten onze hypermoderne STEM-school die perfect technisch uitgerust en voorzien is van de allerlaatste snufjes. Het techniekenplein en het natuurwetenschappenlokaal van de eerste graad werden overrompeld. Ook de andere ruimtes werden druk bezocht. De inschrijvingen verliepen zeer vlot. Daarom was deze zonovergoten zondag voor TISM opnieuw een succes.

« 1 van 3 »

Demobeurs ‘Leren met VR: echt of fake?!

Als school zetten we al jaren in op het virtuele lasgebeuren. Afgelopen woensdag gaven we met onze virtuele lastoestellen demo’s op de beurs ‘leren met VR: echt of fake?!  Deze beurs ging door op de prachtige locatie van Thor Central te Genk.

Enkele tientallen bedrijven, gespecialiseerd in het virtuele leren, demonstreerde tijdens deze beurs de mogelijkheden van virtueel leren binnen verschillende technische opleidingsonderdelen. We zijn er meer dan ooit van overtuigd dat dit de toekomst is. Als school willen we hier een voortrekkersrol in blijven spelen.

Dakwerken Leon Peters – Werkplekleren 5H

Tussen 16 en 20 april zakten onze leerlingen van het vijfde jaar houtbewerking af naar Maaseik om er bij Dakwerken Leon Peters aan werkplekleren te doen. Dit bedrijf, met een 30-jaar lange ervaring, staat in voor alle nieuwe timmer- , dak- en zinkwerken en ook de renovatie ervan. Op het industrieterrein Jagersborg kregen onze leerlingen de kans om een carport op te bouwen onder toezicht van een mentor. Op vrijdag 20 april kregen alle leerlingen van de derde graad de mogelijkheid om verschillende standen o.a. isolatiematerialen, handgereedschappen, dakbedekking …, onder de vorm van werksessies te doorlopen.

Infoavond horizonverruiming

Op dinsdag 17 april organiseerde de scholengemeenschap Sint-Michiel een infoavond horizonverruiming voor alle tweedejaars van de scholen uit Bree, Bocholt, Meeuwen en Peer.

Na een algemene inleiding over de leertrajecten en de studierichtingen konden de ouders en leerlingen vrij de 20 aangeboden studierichtingen bezoeken. De studierichtingen werden voorgesteld door leraren uit de bovenbouwscholen die zelf lesgeven in deze richtingen. Een unieke kans dus voor alle aanwezige ouders en leerlingen om info te vergaren. Aansluitend kunnen de ouders en leerlingen alle scholen bezoeken op de opendeurdag van 6 mei.

« 1 van 3 »

TISM internationaal

Breemans Ludo (laskeerkracht lassen) en Theo Bemelmans (Technisch adviseur lassen-mechanica)  bezochten dit eerste internationaal congres in Huelva Spanje.

Seabery and Augmented Training International Congress

Seabery en Augmented Training organiseerde het 1st Augmented Training International Congres, dat van 8 tot 9 maart in Huelva, Spanje, is gehouden. Het was het eerste evenement over Augmented Reality and Education, met  presentaties van internationale topexperts. Het was voor ons dus een geweldige kans om een ​​community van professionals, instellingen en bedrijven te ontmoeten die Augmented Reality gebruiken om vaardigheden en beroepsopleiding te verbeteren.

Het programma was onderverdeeld in drie hoofdonderwerpen:

 • Vaardigheidstraining
 •  Training van lasser (Soldamatic)
 • AR in industrie 4.0

Het 1st Augmented Training International Congress had echter meer te bieden. Het programma werd  afgerond met tijd voor netwerken, demonstraties en Seabery-workshops.

Het belangrijkste doel van het congres was om te debatteren over innovatie in onderwijs en vaardigheidstraining, met educatieve verenigingen, instellingen en bedrijven uit meer dan 30 landen. Sommige van de bedrijven die aanwezig waren :

 • Mercedes Benz,
 • Worlddidac
 • Miller Electric
 • Augmented World Expo (AWE),
 • CESOL Spaanse lasgroep
 • DVS Duitse lasgroep
 • NIL Nederlandse lasgroep
 • De eerste 4,0 middelbare school in Duitsland.

Het 1st Augmented Training International Congress was bedoeld voor instructeurs, leerkrachten, en AR-professionals, directeus, kaderpersoneel van educatieve centra en trainingsmanagers in bedrijven in de industriële sector.

Seabery bevestigde ook dat het op zoek is naar nieuwe partners over de hele wereld om toe te treden tot de Augmented Training-community.

Ervaar het LASLABO van Soldamatic in 3D. Scan de QR code of bezoek de link http://bit.ly/ALAB360

Open je Youtube app en ervaar de 3D omgeving door met je gsm te bewegen. Mocht je een 3D bril hebben kan je dit effect nog verbeteren.

Enkele sfeerbeelden: