BRANDWEERBEZOEK 1BK

Maandag 23 en dinsdag 24 oktober brachten de leerlingen van 1BK een bezoek aan de brandweer van Bree. Na een introductiefilm en een leerrijke uitleg over de werking van de brandweer mochten ze zelf in de voetsporen van de brandweermannen treden. Vol enthousiasme begonnen de leerlingen aan deze taak, maar ze merkten al snel dat het werk van een brandweerman niet te onderschatten is. Niet alleen blijkt hun uitrusting loodzwaar te zijn, maar ook dat effectief blussen van brandjes ging sommige van onze stoere bonken een stapje te ver.  De demonstratie van de brandende frietketel gaf hen zelfs het gevoel in een echte actiefilm mee te spelen.  Gelukkig konden ze zich ook vergapen aan al die geweldige wagens en sloeg hun hart een tel over bij het zien van de geweldige all-terrain brandweerwagen, de ‘Bulldog’. Het was een geweldige voormiddag en voor de leerkrachten een hele klus om hen uiteindelijk uit de wagens te krijgen. De voormiddag eindigde met een oproep bij de brandweer. Met loeiende sirenes vertrok de brandweer om een kat uit een boom te redden.

Pedagogische dag op het TISM

Maandag 16 oktober, pedagogische dag op het TISM. Deze keer geen lezingen, groepswerken of vergaderingen. Er stonden teambuildingsactiviteiten op het programma. In de voormiddag bouwden de leerkrachten in groepjes van 7 personen een heuse chain reaction. In de namiddag stond een haka op het programma.

« 1 van 2 »

Samen ondernemen

Ondernemen doe je nooit alleen. Er zijn zoveel mensen bij betrokken, of het nu collega’s zijn, aandeelhouders, leveranciers, scholen, klanten enz. Elk draagt zijn steentje bij tot het succes van een onderneming.

Op de Open bedrijven dag afgelopen zondag 1 oktober stond dan ook  ‘Open ondernemen’ centraal. TISM werd gevraagd dit initiatief mee te ondersteunen bij TOPLAS Bree met een demostand Virtueel Lassen.

Een echt succes met meer dan 2000 bezoekers !

 

Veldloop eerste graad TISM-Bree

Met de olympische gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ in het achterhoofd heeft de eerste graad op 29 september vol enthousiasme meegedaan aan de scholenveldloop. Per klas werd er tevens een survivalrun georganiseerd. Ook deze keer werden weer heel wat medailles in de wacht gesleept. Een dikke proficiat aan alle sportieve deelnemers!

« 1 van 6 »

Schoolvoetbal TISM

Op woensdag 27 september speelde voetbalploeg TISM van de eerste graad in en tegen WICO Lommel. Het was er niet aan te zien dat ze nog nooit samengespeeld hadden. Integendeel, de wedstrijd eindigde op 1-4 winst voor TISM. Een dikke proficiat mannen!!

Verkeersdag eerstejaars

Dagelijks worden onze leerlingen geconfronteerd met heel wat onveilige verkeerssituaties. Daarom kregen ook dit schooljaar de eerstejaars van het TISM een verkeersdag voorgeschoteld. Er stonden 6 activiteiten op het programma. Er was een fietsencontrole die door de leerlingen van 2BVL werd uitgevoerd. ‘De Wilg’ zorgde voor een bus, zodat de leerlingen een busevacuatie konden oefenen. De ‘Fietsersbond’ stelde een fietsparcours op, zodat de fietsbehendigheid kon getest worden. Leerlingen werden ook via een presentatie en een zeil over de gevaren van de dode hoek geïnformeerd. Tenslotte maakten de leerlingen een kleine fietstocht rond de school en deden mee aan de verkeersquiz. Met deze actie hopen we op een veilig “verkeers-“jaar.

« 1 van 2 »

Back2School @TISM

Niet lang meer, nog even genieten van de laatste vakantiedagen en dan starten we het nieuwe schooljaar! De voorbereidingen zijn in volle gang.  Wij heten alle leerlingen van harte welkom op vrijdag 1 september.

Aanvang schooljaar:

De school start op vrijdag 1 september 2017 voor de:

  • 1ste jaars om 8.30 uur! (toespraak directie en rondleiding klastitularis)
  • 2de en 3de jaars om 10.30 uur
  • 4de en 5de jaars om 10.45 uur
  • 6de en 7de jaars om 11.00 uur.

Einde van deze dag: 15.40 uur.

Nog inschrijven?

  • iedere werkdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.
  • tot en met donderdag 31 augustus van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Infoavond 1ste jaars voor ouder(s) en leerling(en):

Om een goede start te kunnen maken nodigen we ouder(s) en leerlingen uit voor een infomoment. Deze gaat door op donderdag 31 augustus, uiteraard in de school zelf, en start om 19.00 uur. We voorzien het einde omstreeks 21.15 uur.

 

Proclamatie 2017 @TISM

Weer een hele bende verlaat succesvol het laatste jaar op TISM. Een plezante proclamatie met een aangename receptie…

« 1 van 4 »

Opendeur 2017

23 april 2017, opendeurdag TISM, werd om 17.00 uur succesvol afgesloten.

Enkele sfeerbeelden:

« 1 van 3 »