Leerlingen van 5de jaar elektromechanica behalen prijzen op de nationale wedstrijd van het bedrijf SKF

Het bedrijf SKF is een wereldspeler op het gebied van lagertoepassingen in mechanische constructies en toepassingen.

Elk jaar organiseert dit bedrijf een nationale wedstrijd voor leerlingen van de derde graad van de STEM-scholen. Eerst wordt per school een voorselectie gemaakt. Uit deze voorselectie werden de beste leerlingen uitgenodigd voor de finalewedstrijd in Brussel. Deze wedstrijd vond plaats op 14 maart 2018. De opdracht bestond erin dat de leerlingen verschillende mechanische constructies moesten analyseren op krachten en afmetingen om een juiste lager te selecteren. Een goed technisch inzicht met wetenschappelijke kennis van mechanica en wiskundige geletterdheid was hier voor nodig.

Twee leerlingen van TISM nl. Louis Neyens en Jarne Stinkens werden geselecteerd voor deze finale en behaalden in deze nationale wedstrijd respectievelijk de eerste en vierde plaats. Zij namen hun prijs op 6 mei in Brussel in ontvangst. Opmerkelijk is dat zij in het 5de jaar elektromechanica zitten, terwijl de meeste deelnemers zesdejaars waren. Als school zijn we hierover bijzonder fier. Een dikke proficiat!!!

Winnaar drone opendeurdag

Tijdens onze opendeurdag konden de jongeren deelnemen aan de wedstrijd ‘Zoek Wally’. Hiermee konden ze een drone winnen. De onschuldige hand van Britt Cardinaels van klas 2IW trok uit e juiste antwoorden een winnaar. Jef Wilmus uit Meeuwen-Gruitrode werd de gelukkige winnaar en heeft van onze pedagogisch directeur, M. Peeters, zijn drone mogen ontvangen. We wensen Jef veel plezier met zijn aanwinst.

Prijsuitreiking zoektocht opendeurdag

Tijdens de opendeurdag van 6 mei konden alle jongeren deelnemen aan de zoektocht ‘Zoek Wally’. Doorheen de school kon men op zoek gaan naar letters, die samen de leuze ‘Een hart voor techniek ‘ vormden.

Onschuldige hand, Britt Cardinaels (2IW), trok uit de 223 deelnemers de winnaar. De gelukkige zal weldra zijn/haar prijs op onze school mogen komen afhalen.

VLAAMSE HOUTPROEF

Op 19 april vond de zevende editie van de Vlaamse houtproef plaats. Deze proef is geen scholenwedstrijd. Het beroep van houtbewerker promoten en jongeren motiveren en stimuleren om in de houtsector te blijven en zich verder te verdiepen in de veelzijdigheden van het vak is de doelstelling van deze proef.

Onze school nam met 23 vierdejaars, leerlingen van Hout en Houttechnieken, deel. De leerlingen werkten een volledige dag aan een project dat ze die dag pas voorgeschoteld kregen.

« 1 van 2 »

Schrijfwedstrijd Junior Journalist

De Junior Journalistwedstrijd is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en vindt elk jaar in tientallen plaatselijke Davidsfondsafdelingen plaats. Na een sabbatjaar organiseerde het Davidsfonds Bree dit evenement opnieuw voor leerlingen tussen 10-18 jaar. Alle leerlingen van de eerste graad A van TISM kropen in hun pen. Een opstel schrijven met als titel ‘Vriendschap, een fragment uit mijn dagboek’ luidde de opdracht. Uit alle opstellen selecteerden de leerkrachten 21 potentiële winnaars. De prijsuitreiking op 12 januari, die door de pianist Marc Erkens opgeluisterd werd, vond in cultuurcentrum De Breughel plaats. Voor de eerste graad secundair onderwijs ging TISM met alle prijzen aan de haal.  Robbe Claes, Britt Cardinaels en Wout Swennen ontvingen voor hun creatieve en originele  inzending elk enkele jeugdboeken en een zwembeurt in  Centerparcs. Robbe zal op 22 april met zijn opstel de eer moeten hoog houden op de provinciale uitreiking in Herk-de-Stad. Proficiat aan alle deelnemers en veel succes, Robbe!!

TISM naar de kwartfinale!

Vorig jaar werd de achtste finale onze eindhalte in de SVS schoolvoetbalcompetitie, SM Neerpelt was toen te sterk voor ons. Uitgerekend tegen diezelfde school speelden we woensdag opnieuw voor een plaats bij de laatste 8. De jongens waren uit op revanche!

Het werd een spannende en evenwichtige strijd met kansen aan beide kanten. Maar door een sterke teamprestatie en de efficiëntie voor doel van Mats Vanwezemael, die 4 (!) keer scoorde, trokken we de wedstrijd naar ons toe. Eindscore: 4-2.

Op naar de kwartfinale tegen Provil Lommel op woensdag 15 november.

Sybo Mombers uit Opglabbeek wint de drone

Tijdens onze opendeurdag konden onze jonge bezoekertjes een drone winnen. De onschuldige hand van Robbe Weetjens van klas 2BVL trok hier een winnaar uit. Sybo Mombers uit Opglabbeek werd de gelukkige winnaar en heeft vandaag van onze pedagogisch directeur, Mr. Peeters, zijn drone mogen ontvangen. We wensen Sybo veel plezier met zijn aanwinst.