GIP – geïntegreerde proef

Ook dit schooljaar was de geïntegreerde proef voor heel wat leerlingen een enorme uitdaging. Een 140-tal zesde- en zevendejaars presenteerden hun eindwerk voor een interne en externe jury. Diverse opdrachten zoals een TIC ring HF antenne, een sterrenkijker, IoT WIPy platform, VLOT-drone, drone landingsplaats, matrassentester, wijnetiketteermachine, …waren opdrachten in het TSO.

De BSO-leerlingen hielden zich o.a. bezig met een bureel, tuinhuis, keuken, Chinees kompas, klassieke en moderne meubels, …

« 1 van 2 »

Vlaamse houtproef – genomineerden

Op donderdag 19 april vond de zevende editie van de Vlaamse houtproef plaats. Deze proef is geen scholenwedstrijd. Het beroep van houtbewerker promoten en jongeren  motiveren en stimuleren om in de houtsector te blijven en zich verder te verdiepen in de veelzijdigheden van het vak is de doelstelling van deze proef.

Onze school nam met 23 vierdejaars, leerlingen van Hout en Houttechnieken, deel. De leerlingen werkten een volledige dag aan een project dat ze die dag pas voorgeschoteld kregen.

Op donderdag 24 mei vond de Limburgse prijsuitreiking plaats in de nieuwe gebouwen van de confederatie bouw in Diepenbeek.

Voor TSO waren er in totaal 5 genomineerden. Onze school kaapte de eerste drie prijzen weg. Rowan Hulsbosch haalde het voor Erica Schuurman en Senne Bongaerts.

Voor BSO waren er in totaal 18 genomineerden. Robin Moonen werd eervol vijfde, Martijn Goossens tiende, Sandro Salvaggio elfde en Enrique Muroni vijftiende.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

UPDATE:

Op vrijdag 8 juni vond in De Casino in Sint-Niklaas de prijsuitreiking van de Vlaamse houtproef op Vlaams niveau plaats. Twee leerlingen van 4HT haalden een top tien plaats nl. Rowan Hulsbosch (3de) en Erica Schuurman (6de). Senne Bongaerts werd eervol elfde. Een superprestatie!

Uitnodiging ‘Limburg STEM’t af!’ – 25 mei 2018

 

Hierbij kun je de links terugvinden die verwijzen naar de Facebook en LinkedIn berichten.

OPENDEURDAG 6 MEI

Op 6 mei konden de bezoekers van onze opendeurdag kennismaken met alle facetten van STEM-wetenschappen en STEM-technieken. De bezoekers smaakten onze hypermoderne STEM-school die perfect technisch uitgerust en voorzien is van de allerlaatste snufjes. Het techniekenplein en het natuurwetenschappenlokaal van de eerste graad werden overrompeld. Ook de andere ruimtes werden druk bezocht. De inschrijvingen verliepen zeer vlot. Daarom was deze zonovergoten zondag voor TISM opnieuw een succes.

« 1 van 3 »

VLAAMSE HOUTPROEF

Op 19 april vond de zevende editie van de Vlaamse houtproef plaats. Deze proef is geen scholenwedstrijd. Het beroep van houtbewerker promoten en jongeren motiveren en stimuleren om in de houtsector te blijven en zich verder te verdiepen in de veelzijdigheden van het vak is de doelstelling van deze proef.

Onze school nam met 23 vierdejaars, leerlingen van Hout en Houttechnieken, deel. De leerlingen werkten een volledige dag aan een project dat ze die dag pas voorgeschoteld kregen.

« 1 van 2 »

Dakwerken Leon Peters – Werkplekleren 5H

Tussen 16 en 20 april zakten onze leerlingen van het vijfde jaar houtbewerking af naar Maaseik om er bij Dakwerken Leon Peters aan werkplekleren te doen. Dit bedrijf, met een 30-jaar lange ervaring, staat in voor alle nieuwe timmer- , dak- en zinkwerken en ook de renovatie ervan. Op het industrieterrein Jagersborg kregen onze leerlingen de kans om een carport op te bouwen onder toezicht van een mentor. Op vrijdag 20 april kregen alle leerlingen van de derde graad de mogelijkheid om verschillende standen o.a. isolatiematerialen, handgereedschappen, dakbedekking …, onder de vorm van werksessies te doorlopen.

Sponsortocht ten voordele van Sint-Vincentius

Op Goede Vrijdag namen alle leerlingen van het eerste t.e.m. het vijfde jaar, ten voordele van Sint-Vincentius, deel aan een sponsortocht. Halverwege de tocht, aan de kapel van Opitter, was er een bezinningsmoment. De leerlingen kregen er ook een beker chocomelk. Sint-Vincentius gaf ook een korte toelichting over hun vrijwilligerstoewijding voor medemensen in armoede. In totaal werd er bijna 5.500 euro aan Sint-Vincentius geschonken!