TISM loopt zich warm op de ‘Warmathon’

Op 19 december steunde een geel leger leerlingen en leerkrachten van TISM ‘De Warmste Week’ van Music For Life. In Kiewit werd er ‘warmgelopen’ voor meer dan 1.000 goede doelen. Lopen, stappen, joggen: het maakte niet uit. Onder de warme, aanmoedigende woorden van presentatoren Cath Luyten en Stijn Vlaeminck werden heel wat rondjes van 2,4km afgemaald. MNM Start to DJ-winnaars Freaquency en Avalonn zorgden samen met DJ Shizzle Le Sauvage voor de perfecte loopbeats. Er was dus heel wat ambiance op en naast het parcours. Op de schans kon je een welverdiende ‘High Five For Life’ van Cath, Stijn of zelfs van tienkampatleet Hans van Alphen krijgen. Ook in de 4 andere Vlaamse provinciesteden werd in dezelfde week deze activiteit georganiseerd. In Hasselt werd in totaal 53.130 euro opgehaald. Een dikke proficiat aan alle TISM-deelnemers!

Project ‘Anders dan Anderen’

Op het einde van het eerste trimester volgden de leerlingen van het Beroepsvoorbereidend leerjaar gedurende 2 weken het project ‘Anders dan Anderen’.

Naast hun gewone lessen die binnen dit project kaderden, deden de leerlingen heel wat uitstappen.

In de rusthuizen van Bocholt en Gerkenberg entertainden de leerlingen de bewoners en op het Stift namen ze een kijkje bij Sint-Vincentius, dat instaat voor voedsel- en kledinghulp aan minderbedeelden van Bree-Bocholt-Meeuwen.

Op school ondervonden de leerlingen de beperkingen van een blinde aan de hand van een klassikaal blindenspel bij LO en de algemene vakken. De BVL’ers gaven oud-leerkrachten in de praktijkhal uitleg om gezamenlijk een lantaarn uit hout mekaar te knutselen.

« 1 van 4 »

Energiehuis @TISM

UPDATE!!! Nieuwe ontwikkelingen aan het energiehuis: bijgevoegde tekst met uitleg!

Alle info over het energiehuis vindt u op volgende pagina: http://www.tismbree.be/?page_id=4418

eSafety infoavond

Op dinsdag 17 oktober organiseerde scholengemeenschap Sint-Michiel een informatieavond rond eSafety voor ouders en leerkrachten. Deze infoavond kadert in het project “Kijk, ik kan zonder schermtijd!” waar alle scholen aan deelnemen met de eerstejaars en de vierdejaars. Er waren een 90-tal aanwezige ouders, leerkrachten en opvoeders, die concrete tips kregen aangereikt door een medewerkster van de Gezinsbond en Child Focus.

Op een interactieve manier werd duidelijk waar onze leerlingen dagelijks mee bezig zijn en vooral hoe zij omgaan met de sociale media. De getuigenissen van zowel jongeren, ouders als experts waren verhelderend en gaven alvast stof tot nadenken…

Infoavond 1ste jaars – UPDATE

Infoavond 1ste jaars

Net voor de start van het nieuwe schooljaar kregen de leerlingen van het eerste jaar, samen met hun ouders, een rondleiding en uitleg van de klastitularissen.

Gezonde spanning voor de nieuwe start!

« 1 van 2 »

Proclamatie 2017 @TISM

Weer een hele bende verlaat succesvol het laatste jaar op TISM. Een plezante proclamatie met een aangename receptie…

« 1 van 4 »

UITREIKING VLAAMSE HOUTPROEF VLAAMS NIVEAU

Op vrijdag 9 juni werden in Sint-Niklaas de prijzen voor de houtproef op Vlaams niveau verdeeld.

In totaal namen er 200 vierdejaars deel. Joren Kerkhofs en Siebe Schouteden behaalden een gedeelde vierde plaats, Jorre Kuppens prijkte op plaats zes en Xander Dirks werd twaalfde in de rangschikking.

Proficiat met jullie puike prestatie!

 

Middagactiviteit @TISM

Een leuke middagactiviteit als ‘tussendoortje’…

Internationale drone wedstrijd 5IW en 5EM – Nederland

TwentDrone Event 8-12 mei 2017

Op school proberen wij veel uitdagingen te geven aan onze leerlingen. Voor de eerste keer gingen we daarmee de internationale toer op. We namen met vier leerlingen van het 5de jaar elektromechanica (Sander Marai, Brecht Mussen, Sven Geerits en Stef Lipkens) en één leerling van het 5de jaar industriële wetenschappen (Ian Hennus) samen met M. Tom Peeters deel aan het  TwentDrone Event in Enschede. Bedoeling was dat ze in één week tijd zelf een drone bouwden. De onderdelen werden ter beschikking gesteld en enkele onderdelen moesten ze zelf produceren (lasercutten, 3D-printen). Aan het einde van de week volgde er een ‘wedstrijd’ waarbij ze met de drone behendigheidsproeven moesten afleggen, o.a. door hoepels vliegen, zo lang mogelijk vliegen met een gewicht onder de drone, een letterpuzzel vervolledigen, enz.

Naast ons team waren er negen teams die aan deze competitie deelnamen: nog Belgen uit het Antwerpse, Nederlanders, Ijslanders en er was zelfs een Iraans team. En onze leerlingen waren danig onder de indruk toen zij de andere deelnemers zagen, want wat bleek: zij waren met hun 17 jaar veruit de jongsten onder deelnemers. De deelnemers van de andere teams waren 21 jaar en ouder. De Iraniërs hadden zelfs 3 proffen bij. Qua intimidatie kon dat tellen.

Maar dat zegt allemaal niets, want onze leerlingen organiseerden zich perfect, kozen er onmiddellijk voor om een drone te bouwen uit triplex i.p.v. plastic (goeie keuze want plastic bleek snel te breken bij een val), verdeelden de taken in tekenaars, uitvoerders, programmeurs en piloot.

Deze organisatie wierp de nodige vruchten af, want onze leerlingen behaalden de eerste plaats met 257 punten. Het team dat als tweede eindigde behaalde slechts 156 punten. Een ruim verdiende overwinning dus!

De leerlingen mogen hun drone deze week presenteren aan de andere leerlingen van onze school. Later volgt nog een huldemoment met een etentje. Voor volgend schooljaar denken we eraan intern een eigen dronewedstrijd te organiseren voor de leerlingen van het 5de jaar TSO waarbij onze huidige winnaars kunnen fungeren als teamkapitein. Bij dit project komen immers heel wat technische en sociale vaardigheden kijken.

Een TOP-prestatie dus! Proficiat aan dit TISM-team.